S’ha de viure, s’ha de sentir, s’ha d’estimar

Si hi ha un acte multitudinari, esperat, aclamat i apoteòsic a Tarragona és ‘La Baixada de l’Àliga’. Com si es tractés d’una festa per sí sola però emmarcada dins de Santa Tecla, aquest acte de la nit del 21 de setembre és per als tarragonins el que els San Fermins als pamploniques, o la Tomatina al buñolenses, per dir-ho d’alguna manera.

Originat amb la portada de l’Àliga cap al seu local baixant les escales de la Catedral, fins a convertir-se en un dels actes més destacats de la festa grossa de Tarragona, la Baixada neix del clamor popular, la festa, les ganes de gaudir, la germanor i la tradició d’una ciutat.

Una nit màgica en que tothom es troba en un espai comú, en una mateixa escena. Per les escales de la majestuosa Catedral tarragonina com a teló de fons, l’Àliga baixa aclamada per la multitud dels assistents que li obren pas com a reverència, acompanyada dels Gegants, el Lleó i la Mulassa, custodiats pels seus portants.

Entre la Seu i les Coques no hi cap ni una agulla per una massa que s’extèn fins la Plaça del Rei i més tard cap a la de la Font, en una comitiva organitzada per fer desfilar la reial au daurada, protagonista de tot. La ‘mamadeta’ com a beguda popular, l’Amparito Roca com a banda sonora i el clam i la gresca dels tarragonins completen els ingredients d’aquest cocktail festiu que cadascú viu a la seva manera, des de la seva visió, però amb un sentiment comú e indescriptible. S’ha de viure, s’ha de sentir, s’ha d’estimar. La Baixada de l’Àliga és única, és singular.

El Mirador TGN

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s